SCHAPENDOESEIHIN JA PAIMENNUKSEEN HURAHTANUT

Elopellon kasvattaja

Heippa,

olen Kontulan Kati Pohjois-Iitistä. Asumme Vuolenkosken kylässä aviomieheni Kimmon ja koiriemme kanssa. Minulla on ollut schapendoes vuodesta 2008 lähtien. Tällä hetkellä kotonani on viisi narttua ja kaksi urosta. Elopellon kennelnimi minulle myönnettiin vuonna 2013, kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2012. Ensimmäinen pentueeni syntyi syyskuussa 2014.

Minua tapaa myös näyttelyissä sekä Suomessa, että ulkomailla. Paimennus, rodun alkuperäinen työ kiehtoo minua. Olen aloittanut lajiin tutustumisen kesällä 2010. Kannustan kasvattieni omistajia käymään nuoren schapendoesinsa kanssa paimennustaipumuskokeessa. Mielettömän hieno kokemus ja antaa paljon tietoa omasta rakkaasta koirasta. Kerron mielelläni lisää paimennustaipumuskokeesta. Myöhemmin lisätietoa koirastaan saa MH-luonnekuvauksen ja luonnetestin kautta, suosittelen molempia! Myös käyttäytymisen jalostustarkastus on erittäin käypä mittari schapendoesin persoonaa mittaamaan.

Käyn erilaisilla koiriin ja kasvattamiseen liittyvillä luennoilla päivittämässä tietojani. Tiedonjanoni on loputon, eikä tässä ole koskaan valmis. Koiraharrastus on ikuista oppimista, pitää virkeänä ja valppaana!

Tavoitteeni on kasvattaa rodunomaisia schapendoeseja, rotumääritelmää kunnioittaen. Jotta kasvattamani koirat pysyisivät terveinä, hyvä luontoisina ja rotumääritelmän ulkomuotokriteerit täyttävinä tulisi kasvattieni käydä täytettyään vuoden, terveystutkimuksissa ja myöhemmällä iällä luonteen arvioinnissa ja ulkomuotoon saa vastauksen käymällä muutamassa näyttelyssä tai jalostustarkastuksessa, joka järjestetään noin kerran vuodessa erikoisnäyttelyn yhteydessä.

Toivon, että jokainen schapendoesia harkitseva huomioi rodun aktiivisuuden ja vilkkauden, se tarvitsee säännöllisesti liikuntaa ja aktiviteetteja. Sohvaperunaksi en schapendoesia myy, mutta lenkkikaveriksi kyllä! Pentuaika vaatii aikaa ja sitoutumista ja koira tulee sosialistaa hyvin, meillä pentu saa hyvän alun, josta omistajan on helppo jatkaa eteenpäin.

Joka vuosi järjestän Kerimäellä 1-2 kertaa vuodessa paimennuspäivän Pohjolan tilalla. Kaikki kasvattini omistajineen ovat erittäin tervetulleita. Haluan tarjota kaikille mahdollisuuden päästä näkemään ja kokemaan oma koira rodun alkuperäisessä työssä, lammaspaimenessa. Ensimmäinen paimennuskerta antaa vasta osviittaa, jos koira ei juuri silloin syty lampaille, ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Toiset yksilöt saattavat vaatia sytyttelyä enemmän kuin toiset.

Järjestän myös muita tapaamisia ja koulutuksia toiveiden mukaan, esitä oma toiveesi minulle!

Terkuin Kati

© 2020 Elopellon kennel | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!